Followers

Tuesday, February 1, 2011

Itu Namanya Rezeki :)

Salam, sebelum memulakan entri kali ni, sangat ingin berterima kasih kepada En Farid b Yusop. Semoga Allah memurahkan rezeki kamu! :). Entri kali ni just nak share dgn korang pasal hari yang paling istimewa menikmati steamboat special dari Johnny's :)


Memanglah kalau dinamakan rezeki, hehehe..kuliah habis petang tadi dalam pukul 6 and terus aku tunggu kat tempat bas macam biasa. Kebetulan si Shira Inderam, classmate aku yang sangat happening pelawa aku keluar karok kat E.C.M. Dalam hati aku cakap, pergh minah ni, bajet poket aku penuh je :p. Hahaha, then dia kata Hajar ajak Syaiful and Hakim untuk pergi jugak. Hurm, aku ni maklumlahkan, pantang mamat2 tu pergi, mesti nak mengunda. hahaha. Then, lpas naik dalam bas, pak busu yang handsome tu pon geraklah, dalam masa yang sama aku tanya, mana farid?, rupanya dia dah tertinggal bas dek mengejarkan goreng pisang. hahaha. so, pak busu pon berenti depan E.C.M, then diorang pon turun, pada mulanya agak terpikir banyak kali nak turun ke tak, last2 aku pon tak tau cam mana aku ley terlibat sekali turun kat situ. hahahaha, tulah, dah nama pon rezeki, tak kemana!. Pada mulanya just nak teman cik Hajar kite pergi cari hadiah balaknya sempena menyambut anniversary lah katenya, ponek den kulu kilir g teman dia g padini, brands outlet, and F.O.S and segala bagai, last skali, Farid pon call tanya kiteorang kat mana, so, Hakim pun kata kiteorang kat E.C.M. lepas pada tu, Farid datang bersama Rejab ke E.C.M utk join skaki. Hahahaha, si Hajar, Shira, Farhana and Syaiful dah tak tau kemana, ha!, time tulah timbulnya idea diorang nak makan Johnny's :). So, aku pun pergilah temankan abg hensem kite tu ke Johnny's. Time tu sumpah makan macam nak rak!. Selagi buleh sumbat la katekan. hehehe..rasanya memang berbaloi and kenyang. By the way, thank you very much to Rejab, Farid and Hakim coz sudi pelawa beta dinner bersama di Johnny's :). Happy sangat!. Ni adalah sikit gambar2 yang sempat disnap sewaktu disana :)

 Semangat lagi si Rejab uh..hahaha.. :)

 nyum2x!~

 Me and Hakim :)

 Farid :)

Bajet pakar je guna chopstick! :p

 Rejab with crab slice :)

Chicken Soup :)

Very delicious! :)

Memang puas hati dapat makan kat Johnny's, steamboat dia sangat sedap! :). Promote la pulak kan :) tengoklah penyudah bagi semua ni apa yang terjadi :)

 Licin habis. hahahaha :)

 Hahahahaha..tinggal sup je!

Ni mangkuk aku..hahaha..licin!. tinggal kepala udang je!

By the way, memang best hari ni coz dapat spent time dinner ngan korang!. Lepas perut penuh sepenuhnya, kiteorang pon teruskan misi mencari Syaiful and lain2, rupanya diorang ngah khusyuk karok!. Ingatkan nak join sama, tak aleh2, amoi mana tah datang halau aku, rejab, farid and hakim. "hey, keluar2, dalam bilik ni hanya boleh duduk 4orang saja!, keluar2", macam tulah bunyinye amoi sengal tu sound, bajet seyh!, meluat. Ha!, tak pikir plak lepas balik tu aku jadi hero, hahahaha..aku, farid ngan hakim terjumpa netbook qusyai yang hilang seminggu lepas, haish!, ade jugak pencuri kat kampus ni. Ok lah, penat nak membebel panjang, lpas ni nak solat and tidur puas2. Night everyone! :)

1 comment:

En Optimis said...

Ibu kata benda ni tak halal!..haisshh~