Followers

Friday, June 3, 2011

Cabaran 7 Hari : 5th Day

Note :
Bismillah.
Cabaran 7 Hari.
Hari ini 5th day saya.
Cabarannya adalah :
 
5 Orang yang paling saya sayang dan 5 orang yang paling saya benci

Wah, hari ini dah masuk hari kelima aku join cabaran 7 hari ni. Dan hari ini cabarannya agak susah, but I won't blowed it up. Mesti kena tempuh. Cakap pasal orang yang paling kita sayang, of course pertama2 dan tiada tolok tandingnya "Allah s.w.t dan Rasulullah s.a.w". HA!, Jangan korang pelik eh, aku tak describe pencipta kita tu sebagai manusia, yang dimaksudkan disini adalah, dia sesungguhnya satu dan tiada yang lain dihati aku, pencipta kita. Faham?. Tu sebab aku pantang bila tengok orang kutuk2 agama ni. HEHE. Ok, jom masuk topik balik. Mungkin ramai yang aku sayang. Sebelum tu nak bagitau, yang baca post ni pun aku sayang termasuk followers2 aku ni (especially msred, dia suka datang jalan2 kat blog aku). Ingat!, sesungguhnya aku sayang korang lebih!.


5 Orang yang paling disayangi.


#1 Orang tua aku

Ayah, Ibu, sesungguhnya uteh amat menyayangi kalian. Tiada tandingannya kasih sayang yang kau curahkan. Saat aku jatuh, kau yang menyambar aku untuk terus berdiri, dan terus mencapai Impian. Sehingga kehari ini aku bersyukur berkat dari usaha kalian dan kerahmatan daripada Ilahi, aku percaya pada diri untuk terus berjaya didunia dan akhirat. I'allah.

#2 Kawan Sekepala

-Penghuni rumah hijau-gate-auto naik belon
-Cikgu to-be
-Pemilik kereta kancil putih dan merah
-Budak cute pemilik blog chumil
-Tuan punya DSLR
-Penunggang motor Modenas yang setia
-Akak Sri Iskandar
-Budak A's level yang funny
-Doktor gigi saye
-Tukang luah gossip
-Abang sailor tak jumpa darat
-Abg askar drive-jet

dan semua regular customer warung 5s-entap 09'

Weyh korang, aku sayang giler she-yawl kat korang semua. Rindu tahap gaban terjun everest tak kan mati. Korang semua best2. Aku takkan lupakan korang semua. Ingat!, raya nanti kumpul ramai2 kat umah aku. Kita wat bbq oke?. Muaahh~

#3 Member UiTM
 
semua member2 UiTM but paling special for my best ever die-hard core-laughing-partner, Abg HAVOC!. Dia terbaik!, sangat happening dan selalu bersama aku bila aku happy mahupun sedih. Aku ngan dia suka wat "ninnak2~, cikeboom2!~", korang nak tau apa tu?, korang search kat youtube dan cari video minah jepun dok bunuh arnab chumil2. Ha!, dia gunakan dialog tulah!. HAHA. Tapi ada satu benda aku tak sehaluan dengan dia, dia peminat kari ngeri!. Sukkkkkeeee sangat  tengok video orang mati kena lenyek, lembu mati kena gilis dan semua tag2 nama : gilis, bakar, potong, hancur, darah, terbelah and whatsoever!. Erk!!!!~ -.-" .

#4 Member time alim dulu

-Abg KUIS
-Abg Cosmopoint
-Abg STAM's Collage
-Abg A's Level
-Abg Baitulmal's Collage
Yang ni member2 rapat masa duk MADA dulu. HEHE. Diorang sumpah giler2. Memahami hati nurani alam flora dan fauna, ketidakboleh-belah-an. Sangat happening. Yang sorang tu minat zapin, kui kui kui, mesti dia gelak tergolek terjun flat 23tingkat bila ingat!. HAHA. Yang penting korang adalah terbaaiikk dari ladang...HAHAHA. 

#5 Kelik2 kat JUSCO!

Ha, ni mase kerja kat Jusco dulu lepas kerja ngan ibu beberapa bulan. Walaupun agak sekejap kerja kat sana, aku cukup happy sebab diorang semua friendly!. Sayang korang semua!

5 Orang paling dibenci (aku malas nak describe panjang2, buang masa aku!. huh!~)

#1 Zionis Laknatullah & Taik Hajjah Shit Al-Wuzara

#2 Tukang spoiler Mood dan Penyindir2 sakai kat FB

#3 Budak bajet hot

#4 Orang melayu sengal yang tak habis2 nak percaya benda tahyul mahyul lagi kurafat

#5 Orang2 yang bad attitude, tak kesah lah apa je dan orang2 yang sama waktu dengannya!


ok, rasanya dah complete task aku yang keempat ni!, So kalau korang rasa nak baca cabaran2 sebelum KLIK lah yang mana korang nak ok?

1 comment:

Fizz Zoule said...

AWWW iman,, im so touched :")