Followers

Wednesday, October 12, 2011

Done with Mr Muet but another long way back

Note:
Bismillah.
Evening guys.



Assalamualaikum. Hurm, ya Allah, penat gile aku hari ni. Sekarang ni kat McD Kota Baharu. OMG, rasa macam kena tumbuk dengan sepuluh perempuan (perlu ke nak mention? :P). HAHA. By the way, aku baru habis speaking MUeT. Pelikkan?, jauh gile aku ambil muet. Chill la!, sekali sekala nak jauh2 apa salahnya kan?. Tapi tulah, hadaplah sikit sakit badan. Semalam train aku depart around 11 p.m, nasib baik Anas, my forever-whatever bestie teman aku amik Muet tu sama. Tolong lah faham, 11jam dalam keretapi, banyak benda yang aku annoying termasuklah biila aku dah sampai kat KB ni, so nak bagi nasihat sikit.

1. Kepada orang awam :

jangan suka pandang atau tenun orang  lama2 atau sekali2 dengan terlalu kerap macam ada something wrong yang tak kena ngan orang tu. Bukan apa, tak sopan lah camtu kan?. Semalam aku dah kena. Bukan nak racist ok?, but then malam tadi masa dalam train tu, ada sepasang suami isteri, chinese, keep staring at me like I 've done something toward them. Mula2 just senyum jelah kan walaupun diorang tak balas pun senyuman ikhlas aku tu (boleh tak aku nak cakap iklan tv tu semua fake and just nak tutup kelemahan integriti masyarakat malaysia yang masih dalam gaung?). But then, dekat 7, 8 kali dia pandang paiseyh kat aku. what the fish men?, bukan nak kurang hajar ngan orang tua2, TAK!, tapi, lepas dia pandang he start say something in mandrin  with his wife. Ape tu?, lepas tu anak dia, lelaki, lagi annoying, mentang2 sit tu sempit, dia terus berdiri dari station Gemas sampai Bahau, sebab apa?, sebab pakcik sebelah dia tu melayu and look really stain. Aku tak taulah nak cakap apa. Mana adab korang sebagai masyarakat Malaysia. Dahlah terang2an kau dah racist, pastu buat orang annoying ngan perangai kau berdiri sepanjang jalan sampai orang lain nak lalu pun tak boleh. Nasihat aku, pergi cari buloh buat train sendiri ok?. nasib baik dalam train KTMB, kalau kau duduk kat tanah aku, dah lama aku charge kau under Private Nuisance. Kalau Assault boleh ke? :P

2.  KTMB

Tolonglah jangan sesuka hati nak on/off air-cond. Berpeluh giler semalam. Pedulilah orang nak suruh tutup sebab sejuk ke hape ke. Dah tentu diorang sendiri tau yang Train memang ada air-cond, provide lah sweater sendiri. Tension giler. Dah lah perjalanan jauh gedabak, dengan bunyi macam nak tergelincir, tepakse menghadap peluh2 macam KTMB buat service baru, SAUNA DALAM TRAIN!.

-next, be panctual, kalau dalam tiket dah tulis arrive 9 am, make sure lah sampai. Ke railway ada jammed?

3. KFC

Tolong provide Wifi sendiri and bukan guna TM Wireless yang kena fill ID Streymyx whatever!, contohi McD!

Pastu tadi MUET alhamdulillah. dapat topic Sex Education. Tak sangka satu meja bulat budak law, cuma dua orang lagi tu dari merbok. patutlah masa discuss masing2 nak meletop. Ingatkan nak buat mooting terus kat situ, tapi kang, takut over pulak. KuiKuiKui. Baik giler seyh diorang. Lagi, ramai tanya, kenapa amik Muet kat Kelate, kat kelantan ni environment dia best, then invigilator dia malay. ketua pengawas dia siap cakap, awak semua jangan takut, saya kat sini bukan untuk gagal kan awak, malah nak tolong awak semua. BESH!, macam double cheese burrgerr!. tension giler guys!, however, nasib baik my friends Aber, and Anas ada. Kalau tak hamun nak hadap segala benda ni semua. So, malam ni around 11p.m kiteorang akan bertolak ke KL naik BAAASSS!, bukan keretapi yang soooo OMG!. Oklah. That's all. Thanks!. Pray for me. 

*psst!, McD ni pasang lagu dealova siot. HAHA. 

2 comments:

Fizz Zoule said...

y tak puji I lebih sikit.. :P senyum je aku baca entry nih tau.. that unclemuncle, mmg nak kena penyepak!!!!hehehe..

Mr Cuddlenookumpoo said...

haahkan?, hamun gile!