Followers

Tuesday, October 18, 2011

Perkara TERKUTUK apabila menulis

Note:
Bismillah.
Ni cuma pandangan penulis semata-mata.
Kalau nak sentap, pergi main jauh2.

Assalamualaikum dan selamat malam semua. Ada suatu perkara yang berlaku sebentar tadi yang menyebabkan aku menulis buat kali kedua untuk malam ni. Actually, tadi buka facebook sekejap, then, tengah asyik stalk2 newsfeed, terjumpalah seorang friend yang menulis status jiwang karat ala sri mersing yang rasanya mampu membuat pembaca termuntah darah depan screen <over pulak>. Bukan apa, sebenarnya, agak annoying lah bila baca status2 yang ditulis dalam beberapa keaadan yang menyebabkan orang susah nak baca sekaligus merossakkan bahasa. Well, maybe ada lah juga orang yang akan cakap, "eleh mamat ni, kecah gilewwwww, dia guna bahasa rojak tu bajet tak merosakkan bahasa leww?!". that's up to you guys, my point here is, korang nak tulis rojak ke, hape ke, tak kisahlah yang penting tak yah lah nak over sangat sampai jadi macam ni :

 Besar kecik, besar kecik. Mana belajar pun aku tak tau!
 Then, ada jugak yang menambah2 WWWW. Yang ni sumpah geli gilewww!~
And lastly, kalau digabungkan bahasa WWW dengan huruf besar kecik besar kecik.


Tapi, aku rasa, benda ni isu lama dan kebanyakkan orang2 yang menulis macam ni dulu pun dah ramai yang taubat dan boikot penulisan macam ni. Bukan apa tau, aku tak tau lah, kenapa ada lagi yang menulis macam ni?, that's too last year babe!. Menyampah is the best word to express my feeling. Kalau certain orang maybe boleh sabar je, tapi setengah orang jugak, akan buat macam ni :


HAHA. Padan muka!. by the way, kepada siapa yang masih gian menulis macam ni, jom tengok video bro Anwar Hadi ni. Semoga mendapat ikhtibar dan hidayah okee? :D



 
 *psst! : blog nikan adeWWWW lagu2, hihi, so korang click kat video tu buat new tab then close blog ni okee? :D

4 comments:

CikNuwairah said...

anwarhadi!!!!!:D..

kaka said...

haha..kelakar :D

munirah said...

org mcm tuwww mme nk kenewww mkn tangan letttuwwww.haha.ape pon tak boleh

chekgu kechik said...

haha..unfren trus..abeh crita..:)